iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Brýle Google Glass vám zachrání život

15.01.2014 04:31

Líbí se vám náš projekt? Podpořte jej finančně.

Google brýle mají již od začátku svoje zastánce i odpůrce. V jednom z předešlých článků jsme popisovali, jak automobilka Hyundai plánuje v roce 2015 plně integrovat svůj nový vůz s Google brýlemi. Google brýle by mohly mít mimo řady jiných užitečných funkcí i jednu život zachraňující - mohly by zabránit řidiči v mikrospánku. 

Brýle Google Glass jsou spíše kontroverzní zařízení a je k nim celá řada výhrad. Především vadí nabourávání soukromí jiných lidí (skryté natáčení na kameru) , ale v řadě států se zvažuje nebo již dokonce zavedl zákaz řízení s Google Glass. Existuje totiž obava, že brýle od Google by mohly zobrazovat informace (SMSky, zprávy, lokální obchodní a reklamní informace a další), které by řidiče odváděly od pozornosti na dění na silnici.

Oproti tomu stojí jeden potenciální velmi zásadní přínos. Google Glass by mohly testovat zavírání očí a alarmem rychle vzbudit řidiče ještě včas, než se díky mikrospánku něco skutečně stane. Tady by dokonce mohly mít unikátní pozici, která by zastáncům Google Glass mohla dát argument proti dalším zákazům a brýle by mohly být obecně vnímány jako život zachraňující zařízení. 

Jan Hýsek, jhy(z)jhy.cz

Líbí se vám náš projekt? Podpořte jej finančně.

—————

Zpět


Diskusní téma: Brýle Google Glass vám zachrání život

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.