iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Česká republika stojí na křižovatce dějin

05.07.2012 12:41

 

Vážení přátelé,

zítra si připomeneme 597.výročí upálení věhlasného náboženského reformátora a kazatele Mistra Jana Husa katolickou církví. Ano, tou, která mimo jiné začátkem července letošního roku odvolala z postu lidmi oblíbeného trnavského arcibiskupa, mého jmenovce Roberta Bezáka.

Jistě Jste si všichni vědomy těžké morální, politické i ekonomické krize v ČR a v EU. Nikdo by si z nás před 10 lety nepomyslel, kam můžeme padat. Bohužel nemám pro Vás a občany dobrou zprávu. Pád může být ještě daleko hlubší a bolestivější. Je třeba si uvědomit, že boj s krizí, s korupcí, s ekonomickými problémy a morálním úpadkem celé společnosti, navíc provázaný s podobnými jevy v téměř celé Evropě jsme tu ještě v takové míře nezažili.

Proč na to upozorňuju?

Budeme muset více než dvakrát měřit a jednou řešit a velmi opatrně řešit reformy, které čekají celou ČR a celou EU. Největším úkolem nás - iniciativ a hnutí - bude umožnit zvolit do parlamentu, vlády a ministerstev nejlepší občany z nás - obyvatel ČR, a to bez ohledu na stranickou či nestranickou příslušnost. Naše vlast bude skutečně potřebovat odborníky na všech nejdůležitějších místech.

Proč o tom píšu?

Je nevyhnutelné okamžitě nastartovat hospodářský růst ekonomiky, zvýšit spotřebu domácností, provést prorůstová makroekonomická opatření, nastavit správně sociální síť pro vyloučené skupiny obyvatelstva a motivaci pro aktivní občany ČR. Nebude to lehké a budou nás všechny občany tato opatření bolet.Nalejme si čistého vína - bude zapotřebí revoluční nadšení, vlastenectví, obětování svého já pro úspěch celého celku. Toto vše nás čeká po nenásilném pádu Nečasovy administrativy.

Jaké důvody mne vedou k těmto závěrům?

Jistě každý ekonomicky zdatný občan ČR mi dá za pravdu, že se naše ČR vyvíjí ze středoevropských zemí nejhůře. Na vině je dluhová a hospodářská krize a nekompetentní Nečasova vláda s finačním alchymistou Kalouskem. Veřejný dluh státních financí se přibližuje rychlým tempem k 50% HDP. Navíc meziroční deficit za první pololetí překročil 70 miliard Kč, což znamená, že z vládou plánovaných 105 milard letošního deficitu je už téměř ze 70% vyčerpáno a byl by to veliký zázrak, kdyby za druhou polovinu letošního roku propad činil pouze 35 miliard Kč. To by musel být ministrem financí ČR David Copperfield a nikoliv neumětel Kalousek!

Jak z toho ven?

Jak jsem již naznačil, klíčem k hospodářsky lepším výsledkům je ukončení vlády Petra Nečase a zvolení takových kapacit do čela státu, které makroekonomicky zvládnou nastartovat hospodářský růst ČR, a to za podpory celonárodního úsilí se vypořádat se všemi celospolečenskými nešvary typu, korupce, zlodějny, tunely, odkloňování a jiné defraudantské metody jak v celostátním, tak i regionálním nebo místně příslušném měřítku. Samozřejmě nás čeká i tvrdá práce všude a na všech úrovních. Pro takovouto obrodu národa i vlasti je třeba vyvinout nejen velké úsilí všech, ale i získat podporu mezi čestnými a morálně čistými politiky napříč politickým spektrem. Je to nutné i z důvodů nastavení legislativy, zákonů a Ústavy ČR tak, aby byli nekompromisně tuneláři a zloději potrestáni a zabaven jim nakradený majetek. Rovněž je třeba navodit národní shodu v těchto reformách: demokratizační, zdravotní, sociální, důchodová, restituční atd.atd.

Takže konečně mohu to uzavřít větou: Osud ČR je v rukách jeho lidu a my - iniciativy - jsme tu od toho, abychom pomohly najít cestu z krize tak, aby vláda věcí tvých se k tobě národe český navrátila!

Zdravím všechny opravdové vlastence

Jiří Bezák

—————

Zpět