iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Jak prodat internetový projekt za 350.000,-Kč

03.10.2012 00:37
Server AkcieCZ.cz byl veřejně vydražen za 350.000,-Kč

 

45 dní probíhající aukce právě vyvrcholila vítězným příhozem za 350.000,-Kč provedeným prostřednictvím mobilního telefonu. Pět hodin před ukončením aukce zasadil autor posledního příhozu "smrtelnou ránu" konkurenci, neboť přihodil o rovných 50.000,-Kč více. Aukci tak mohu označit za úspěšnou, i když jsem si možná v duchu představoval cenu ještě vyšší. Přesto, jsem spokojen.

Jak dál?

S vítězem aukce se brzy sejdeme a předběžně jsme domluveni, že si nový majitel celý projekt kompletně převezme v průběhu prosince (a proběhne také transakce).

Minulost a především budoucnost!

Se serverem jsem spojil poslední čtyři roky svého života a jsem s ním citově svázán. I nadále jej budu podporovat jak to jen půjde. Tak například budu na něj stále odkazovat ze svojí sítě CzechNet.org, budu odkazovat i na nové zajímavé články, pravděpodobně se s novým majitelem domluvím i na tom, že bych nárazově či dokonce pravidelně přispíval články napsanými výhradně pro AkcieCZ.cz. Budu také usilovat o to, aby všech 17 autorů článků i redaktoři "zůstali na palubě" či ještě lépe - začali vymýšlet nové zajímavé články a témata. Nikdy mi nešlo o nějaký jednostranně výhodný byznys - chci aby vyhráli všichni (a to nekecám).

Jak si stojíme ve virtuálním byznysu?

Před čtyřmi lety dražil svůj veleúspěšný internetový projekt Myego.cz nejznámější český blogger Radek Hulán a vydražil jej za 250.000,-Kč. Snad se mnou budete souhlasit, že s vydraženou cenou 350.000,-Kč za AkcieCZ.cz jsme trošku rozvířili hladinu v tomto on-line byznysu. Nebo ne?

Mimochodem, jeden z nejznámějších světových serverů, který mne již léta inspiruje, začínal velmi podobným způsobem a v podstatě, alespoň na začátku, stál na jednom bloggerovi (totiž bloggerce) a dalších bloggerech, kteří se postupně přidávali. Ten projekt se jmenuje THE HUFFINGTON POST a dnes má miliony čtenářů po celém světě. Ale to je zatím úplně jiná liga.

Závěrem

Jak předpokládám, vítěz aukce má již jistě v hlavě nový systém práce s tímto projektem a možná zcela jiný byznys model. Ve skutečnosti se na změny těším a věřím, že to celé posune AkcieCZ.cz kupředu či na vyšší level. Server možná čeká brzký kompletní redesign. I na to se těším. Do té doby pokračujeme beze změn a někdy v lednu, jak předokládám, se to rozjede v novém duchu a s novým vedením.

Děkuji všem, kteří se zapojili do aukce i všem uživatelům, bez kterých by celý projekt neměl žádný smysl. 

Jan Hýsek 

—————

Zpět


Diskusní téma: Jak prodat internetový projekt za 350.000,-Kč

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.