iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Karolína Topolová jmenována novou GŘ AAA AUTO

16.07.2012 12:59

Dosavadní viceprezidentka AAA AUTO byla dnes jmenována novou CEO této společnosti. Nahradí tak většinového akcionáře a zakladatele firmy, Anthony Dennyho, jenž společnost vedl dvacet let. Jeho přesun na neexekutivní funkci předsedy představenstva nepřišel úplně jako blesk z čistého nebe. Denny změnu na nejvyšším postu avizoval již před několika měsíci. Nová CEO Karolína Topolová se zaměří na "pečlivě připravenou expanzi v ČR a SR, ziskovost moskevské pobočky a také na potenciální návrat na maďarský trh".

 

Nová GŘ AAA AUTO Karolína Topolová

 

V rovině spekulací zůstává, zda tento krok neznamená ještě něco jiného než čerstvý vítr ve vedení společnosti. (Někteří dokonce jásají nad tím, že odešla "žába na prameni".) AAA AUTO je lídrem trhu v ČR a na Slovensku, úspěšně se rozjíždí expanze do Ruska. Zisk stále roste a minulý týden opět přišla další z pozitivních zpráv, kdy AAA AUTO reportovala nárůst prodejů o 16,2% za uplynulé pololetí.

Taková společnost je samozřejmě lákavou kořistí pro akviziční choutky velkých hráčů. Superlevné peníze a příhodná doba pro nabídky převzetí může vyústit v ledacos. Třeba i v příchod amerického CarMaxu, který je některými drobnými akcionáři již několik let toužebně vyhlížen. V každém případě se dá předpokládat, že nyní se bude Denny chovat více jako akcionář - většinový spolumajitel společnosti. Zda to skončí převzetím AAA AUTO či vyplacením tučné dividendy, je však ve hvězdách.

Hynek Rozkovec

—————

Zpět


Diskusní téma: Karolína Topolová jmenována novou GŘ AAA AUTO

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.