iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Wooky jde na burzu. Je to dobrá investice?

02.07.2012 00:43

Wooky tablet

 

Prodeje elektronických knih ve světě trhají rekordy. Na světě není jen Amazon, i když to tak v Česku někdy vypadá. Hráčů je více a velmi silný je třeba Kobo, působící v Kanadě a v Austrálii, nebo Barnes & Noble, který je silný v USA. Podobným lokálním hráčem se chce v Česku a Slovensku stát společnost Wooky, která nabízí vlastní čtečky a největší knihovnu e-knih v češtině. Wooky vstupuje v červenci na burzu, kde by prodejem 11 procent akcií chtěla získat 50 milionů korun. Předsedou představenstva společnosti Wooky je Lukáš Novák. Obchodování s akciemi bude probíhat na tuzemském trhu Start.

Pojďme se podívat na aktuální výsledky společnosti. Tržní ocenění společnosti je aktuálně zhruba 455 milionů Kč. Aktiva firmy ke konci loňského roku byla necelých 16 milionů korun. Roční tržby 17,82 milionů Kč. Obchodní marže 506 tisíc Kč. Výsledkem loňského hospodaření byla provozní ztráta zhruba 1 milion Kč.  

Osobní hodnocení Jana Hýska: Ocenit tuto společnost na 455 milionů Kč považuji za zcela neadekvátní. Považuji to za předražené. I když uznávám, že v této oblasti se cena ne zcela snadno stanovuje. 

* Toto není investiční doporučení! *

Jan Hýsek

Zdroj: E15, Euro, Wooky.cz

—————

Zpět