iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Jak vyvést lidi z krize?

27.01.2013 23:10

Líbí se vám tento článek? Oceňte jej finančně.

Klaus Schwab, Davos

 

Je zcela jasné, že budoucnost světové ekonomiky je založena na obnovení důvěry. Musíme se dostat z nynějšího krizového naladění.

Klaus Schwab, zakladatel Světového ekonomického fóra

 

Doporučení

Zveme vás na aukci zajímavého internetového projektu.

 

Komentář Jana Hýska:

Ekonomika zcela nepochybně prochází cykly. Nicméně krize jsou z velké části především v hlavách lidí. Začněte všechny přesvědčovat, že příští rok bude krize, začněte to do lidí hustit přes media, začněte do určité míry vyvolávat krizovou paniku a ke krizi to skutečně směřuje. Stačí, když tomu lidé, rodiny, firmy i podnikatelé uvěří a okamžitě se tomu začínají přizpůsobovat a tu krizi sami startují a vyvolávají. Firmy a podnikatelé začnou dělat obranná opatření, začnou omezovat investice, přestanou nabírat nové zaměstnance či je dokonce začnou propouštět. A rodiny začnou šetřit, omezí nákupy na nezbytné. A hned máte krizi jako vyšitou a HDP jde ke dnu. Jenže jsme si to jaksi sami způsobili.

Jak z toho tedy ven? Tady je třeba jako nikdy dříve, aby vystoupily obecně respektované osobnosti, celosvětově, celorepublikově či třeba v daném městě či vesničce a svým osobním příkladem a svými vyjádřeními ukazovaly cestu a změnily tak naladění ve společnosti. Je to mnoho desítek let, kdy pan Baťa popisoval co to je ve skutečnosti krize a hovořil o tom, že se jedná především o krizi morálky. A měl pravdu. Já k tomu ještě dodám, že se jedná rovněž o výrazně psychologickou záležitost.   

Takže lídři, ať už jste kde jste, je třeba s tím něco udělat!

Jan Hýsek, jh(z)akciecz.com

Líbí se vám tento článek? Oceňte jej finančně.

—————

Zpět


Diskusní téma: Jak vyvést lidi z krize?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.