iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Manželky, milenky, prostitutky a jejich vliv na rodinný rozpočet

09.08.2012 21:58

 

Podle dnešního zpravodajství ČT24 došlo v ČR v loňském roce ke zhruba 30.000 rozvodů. Nejčastější příčinou rozvodu byla potom nevěra a dále finanční situace. Tyto dva důvody jsou spolu ovšem úzce propojeny. Pokud se totiž jedná o nevěru muže, je zpravidla spojena s vyššími výdaji muže, který vydává finanční prostředky například za ubytování (motel, hotel), restaurace, dárky atd. určené pro milenku. Podle údajů ČT utratí tak průměrný muž, Čech, za svůj milenecký (mimomanželský) vztah zhruba 2.000,-Kč měsíčně. U řady mužů je to však až třetina jejich čistého měsíčního příjmu a to je již v rodinném rozpočtu znát. 

A nyní jak spolu souvisí jako nejčastější důvod rozvodu nevěra a finanční stránka? Ženy od svých mužů očekávají v prvé řadě zdroje, v dnešní době tedy zejména finanční zabezpečení. A je to jedno z nejdůležitějších (ne-li hlavní) kritérií. Pokud manželka zjistí, že muž začíná své zdroje rozdělovat mezi ní a milenku, vztah může být vážně ohrožen. Je také možné, že hlavním důvodem následného rozvodu nebude nevěra jako taková, ale právě ohrožení rodinného rozpočtu, tedy ono přerozdělování mužových/společných finančních prostředků.

Podle průzkumů také dochází relativně často k paradoxní situaci, kdy nevěrný muž, jako jistou kompenzaci, začíná během nevěry navyšovat výdaje na svoji manželku. Těžko říci zda záměrně či z pocitu viny. Každopádně i v době nevěry si může maželka, třebaže o nevěře ještě neví, finančně polepšit. Což ale jistě nejsou všechny případy nevěry.

Důležitý bod je také ten, zda muž čerpá peníze určené pro milenecký vztah ze společného účtu či z vlastního. Společný účet pochopitelně není ideální, neboť manželka může sledovat jakým způsobem a kde byly prostředky utraceny. Pokud je tedy muž nevěrný, doporučuji vlastní nekontrolované finanční zdroje. 

Ještě před zahájením mileneckého poměru u ženatých mužů také doporučuji zvážit možná rizika. Následný rozvod může značně ohrozit mužovu (a vlastně i ženinu) finanční situaci.

Dále je na zvážení každého muže, zda není výhodnější využít placených sexuálních služeb při kterých je, za určitých podmínek, podstatně nižší riziko odhalení. Pokud je tedy hlavní mužovou motivací pouze sex či povyražení.

Na závěr bych si snad pouze dovolil upozornit, že v životě nejde jenom o peníze. Ty jsou přeci až na druhém (třetím? čtvrtém?) místě.

Jan Hýsek

—————

Zpět


Anketa

Líbí se vám článek?

Ano
(8)
80%

Ne
(2)
20%

Celkový počet hlasů: 10


Zlevněné produkty v sekci Mobilní telefony

Diskusní téma: Manželky, milenky, prostitutky a jejich vliv na rodinný rozpočet

Datum: 10.08.2012

Vložil: Luděk

Titulek: Když radíš jít za kurvama

tak neradíš dobře. Chytnu všelijaké pohlavní choroby od těch nejmenších po ty největší a přenesu to na starou, nebo mi ty choroby poškodí zdraví. Přece víš, že za kurvama chodí různí chliváci, nepomůže se jen umýt a nasadit nebo nenasadit šprcku. Tak se zase rozvádějí k vůli kurvám.

—————

Datum: 10.08.2012

Vložil: Honza

Titulek: Re: Když radíš jít za kurvama

Jasně. Ten článek je třeba brát trošku s nadhledem. I když pokud vím, jsou ženy, které se prodávají třeba jenom jednomu a třeba celý rok (i když to bude jistě trošku dražší záležitost). Je to údajně relativně běžné třeba mezi VŠ studentkami. Ale přiznám se, že s placenými službami tohoto typu nemám ani jednu zkušenost. A samozřejmě i ze zdravotního hlediska něco takového nelze v žádném případě doporučit.

—————