iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Pár dobrých tipů jak zvýšit návštěvnost vašich webových stránek

01.08.2012 01:05

Již delší čas sázím na propojení svých webových stránek se sociálními sítěmi. Věřím na boom sdílení. Na to, že to celé, tedy sociální sítě a přirozená potřeba lidí sdílet, dává smysl. A samozřejmě se také snažím o to, když něco vytvářím a píšu se s tím, aby si to přečetl dostatečný počet lidí. Tedy již od začátku jsem si sliboval od propojení webů se sítěmi zvýšení návštěvnosti svých stránek. Již od okamžiku, kdy to šlo a kdy jsem to uměl, vkládal jsem pod své články na svých webech facebookový plug-in (viz plug-in pod tímto textem), díky kterému mohli čtenáři komentovat článek, ale současně tím na něj upozornili i své přátele! A o to tady jde.

Pokud sledujete vývoj na internetu, tak některé velké tuzemské i zahraniční servery šly stejnou cestou a pod články je vložen facebookový plug-in, jiné servery mají vlastní systém pro komentáře. Jistě, ona je to trošku sázka, protože to znamená, že provozovatel webu Facebooku dostatečně důvěřuje v tom smyslu, že to propojení bude fungovat třeba i za rok. Alespoň já o tom takto přemýšlel. Skutečně se mi "to" potom nechce třeba měsíc "ručně" z pod článků odstraňovat.

A teď to hlavní. Propojení mých webů se sociálními sítěmi funguje! U některých mých serverů je dokonce Facebook nejfrekventovanější zdroj návštěvnosti!

Jinak ze sítí sázím především na Facebook a Twitter, ale paralelně sdílím i na G+.

I proto jsem si se zájmem přečetl následující článek: 

Nejvíce návštěvníků na webové stránky přivádí Facebook

Ještě před půl rokem byla jedničkou v počtu přivedených návštěvníků sociální platforma StumbleUpon. V posledních měsících posiluje Pinterest a YouTube.

Jinak za další zajímavý tip považuji již pár měsíců onen v článku zmiňovaný Pinterest. Jenom jsem to zatím ještě nerealizoval. Máte-li vlastní web, jaké máte zkušenosti právě s propojením se sociálními sítěmi?

Jan Hýsek

—————

Zpět


Anketa

Líbí se vám tento článek?

Ano
(8)
80%

Ne
(2)
20%

Celkový počet hlasů: 10


Zlevněné produkty v sekci Mobilní telefony

Diskusní téma: Pár dobrých tipů jak zvýšit návštěvnost vašich webových stránek

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.