iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Proč volím Táňu Fischerovou

10.01.2013 02:37

 

Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí, pak s Vámi bojují a pak vyhrajete.

Mahátma Gándhí

Proč je prezident tak důležitý

Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“ -- Mahátma Gándhí

Prezident v prvé řadě reprezentuje zemi. Zastupuje její hodnoty, schopnosti, úmysly. Pomáhá zvyšovat vliv státu v zahraničí. Ideální kandidát je člověk bezúhonný, vzdělaný, morální, s kreditem ve světě, se schopností sdružovat, nikoli rozdělovat politickou sféru a společnost jako celek. Člověk vysoce kvalitní, který by byl vzorem pro nás ostatní. Ideální kandidát ze současné „devítky“ dle mého soudu není, nicméně mohu říci, že Táňa Fischerová, Zuzana Roithová, Karel Schwarzenberk a Jiří Dienstbier, jsou kandidáti, ze kterých je možné vybírat rozumného zástupce naší země.

Prezident podepisuje zákony, má právo vracet sněmovně ty, s nimiž nesouhlasí. Pak je zapotřebí více poslanců pro jeho schválení. Třebaže veto není konečné, dává tak prezident jasný signál veřejnosti, že nějaký zákon není v pořádku, a tím vyvíjí tlak na zákonodárce. Špatný prezident přijme špatné zákony, dobrý naopak na ty špatné zákony upozorní.

Prezident jmenuje ústavní soudce. Nebýt lidí jako Vojtěch Cepl, Eliška Wagnerová, Pavel Rychetský a další, řada dříve navrhovaných protiústavních zákonů by prošla. Například povinné práce pro nezaměstnané (co na tom, že platili sociální pojištění a na podporu mají proto nárok), změna volebního systému z dob opoziční smlouvy Klaus-Zeman (protiústavní prvky v zákoně Ústavní soud zrušil) a řada dalších. Špatný prezident jmenuje do čela justice soudce špatné, kteří rozhodují na objednávku, nikoli dle spravedlnosti. Klausovi jich Senát zamítl 8, poté již Klaus žádného raději nejmenoval.

Prezident má právo účastnit se jednání vlády a projednávat s nimi otázky, které spadají do jejich působnosti. Toho šlo využít například když vznikla kauza na Min. živ. prostředí, kde se jistý Knetig pokoušel korumpovat Libora Michálka, aby pustil předraženou zakázku o 4 miliardy (z toho 500 mil do kasy ODS). Panu Michálkovi tenkrát nepomohl ani premiér, ani ministr, spravedlivý prezident by si však mohl vyžádat informace z ministerstva a zařídit, aby věc byla prošetřena.

Prezident má právo nahlížet do zprávy tajné služby. Vzpomeňme na nechvalně známou zprávu BIS o prorůstání korupce do politiky. Topolánek, po něm Nečas a v obou případech ani Klaus s tím nic nedělali. Spravedlivý prezident by úkoloval příslušné složky policie, aby začaly konat (pokud by ony samy nezačaly). A mohl by o tom i mediálně promluvit a informovat veřejnost a tím obrátit pozornost na vzrůstající nebezpečí.

Spravedlivý prezident je důležitý.

Proč volím Táňu Fischerovou

Zbabělec není schopen projevovat lásku; ta je přednostním právem hrdinů.

-- Mahátma Gándhí

Jsem pro upřímnost. Věřím, že pravda, morálka a spravedlnost mají smysl a stojí za to za ně bojovat. Ze všech kandidátů na prezidenta mne pouze Táňa Fischerová dokázala přesvědčit, že ona tyto ideje opravdu ztělesňuje, a že je také dokáže prosadit, i za cenu posměchu některých „lidí“, kterým čisté hodnoty a morálka nic neříkají.

Když se rozhlédnu kolem sebe, vidím jen naštvanost, zlobu, nenávist, strach, ale žádnou naději, víru v morálku, chuť prosazovat pravdu a bojovat za spravedlnost. Ze zkušenosti vím, že přesvědčit člověka, který ztratil důvěru, aby znovu uvěřil v hodnoty a dal šanci lidem, kteří hodnoty přinášejí, je jedna z nejtěžších věcí. Slova mnohdy nepomohla vůbec, ba naopak, proto jsem se rozhodl jít příkladem – hovořím pravdu, bojuji za spravedlnost, uznávám morální hodnoty nad jiné, nebo se o to usilovně snažím.

Volím Táňu Fischerovou, neboť jsem přesvědčen, že jen ona dokáže vrátit ušlechtilé myšlenky zpět do politiky. Jen ona nám dokáže předat sílu věřit, že morálka, pravda a čestné jednání se vyplácí. Jen ona nám dokáže pomoci tlačit na zákonodárce, aby konečně začali jednat pro občany této země, ne pro sebe a své utajené sponzory.

Jen Táňa Fischerová je zárukou, že bude jmenovat ústavní soudce pouze z čestných morálních lidí, a zajistí tak nezávislost justice na další léta.

Ze všech kandidátů je Táňa Fischerová nejblíže původním ideálům Václava Havla. S Táňou ještě věřím, že Pravda a Láska může zvítězit nad lží a nenávistí.

Ze všech kandidátů jen Táňa Fischerová se dokázala výrazně vymezit proti Václavu Klausovi a je jeho protipólem. Tam, kde Klaus dával na první místo ekonomiku, vlastní osobu a osobní prospěch, nabízí Táňa pomocnou ruku k vytvoření soběstačné občanské společnosti, jejímuž rozkvětu chce jako představitelka naší země pomoci. Srovnám-li tyto dva přístupy – hon za penězi, mocí a vlastní prospěch v podání Klause, nebo morální hodnoty, spravedlnost pro všechny a vytvoření zdravé společnosti zodpovědných lidí, tak, jak je ztělesňuje Táňa Fischerová, mám jasno. Volím Táňu Fischerovou.

Koho chcete za prezidenta?

Chcete raději člověka, který tvrdil, jak zatočí s korupcí, a výsledkem jeho akce Čisté ruce nebyl jediný obviněný, natož odsouzený? Člověka, který si jako nejbližšího spolupracovníka vybral nomenklaturního komunistu Šloufa, který se neváhal stýkat s lidmi jako mafián Mrázek, nebo Karel Srba, který rozkrádal veřejný majetek pomocí Českého domu a vrcholem všeho si objednal vraždu novinářky Sabiny Slonkové, která mu na jeho rozkrádání přišla? Opravdu chcete prezidenta, který nechal svými poradci vypracovat falešný diskreditující materiál proti své kolegyni Petře Buzkové (akce Olovo), aby se jí jako nechtěné konkurentky a kritičky jeho kroků zbavil, a když vše prasklo, neváhal tím obvinit novináře? Ano, takový je Miloš Zeman.

Rozmyslete si dobře, komu dáte svůj hlas, až budete v ruce držet hlasovací lístky. Zda si vyberete člověka bez skrupulí, hledícího jen na své zájmy, neštítícího se jakýchkoli kroků jen k dosažení vlastního cíle. Nebo dáte přednost člověku s upřímnými názory, člověku, který myslí na lidi kolem sebe, s laskavým srdcem. Člověku s politickými zkušenostmi z Poslanecké sněmovny, odvážné ženě, která se mnohokrát nebála stát proti úřednické mašinérii v občanských hnutích a iniciativách, jen aby bojovala za lidské hodnoty a spravedlnost pro všechny. Zkuste věřit pro jednou kladným hodnotám a skutkům, ne jen prázdným líbivým bonmotům.

Věřte Táně Fischerové.

 

Představení a hodnoty Táni Fischerové

Stránky Táni Fischerové - www.prezidentka.cz

Hydepark Táňa Fischerová

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10252839638-hyde-park-ct24/212411058081213-hyde-park-prezidentsky-special/

Prezidentská debata – Fischerová – Sobotka – Zeman, 7.1.2013

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10483849868-prezidentska-debata-2013/213411033130107/

Informace o Miloši Zemanovi aneb proč Miloš Zeman = Václav Klaus

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/

O M. Šloufovi, blízkém spolupracovníkovi kampaně M. Zemana

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10169695395-tady-je-sloufovo/408235100021010/

https://zpravy.idnes.cz/zeman-a-jeho-vazby-na-sponzory-deq-/domaci.aspx?c=A120920_212842_domaci_brd

 

Filip Samek

Líbil se vám tento článek? Oceňte jej finančně.

—————

Zpět


Anketa

Budete volit Táňu Fischerovou?

Ano
(6)
67%

Ne
(3)
33%

Celkový počet hlasů: 9


Diskusní téma: Proč volím Táňu Fischerovou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.