iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Tak tohle Kalouskovi snad neuvěří nikdo…

11.02.2013 15:20

Líbí se vám tento článek? Oceňte jej finančně.

Další Kalouskovo salto vzad potvrdilo jeho názorové politické veletoče. Kalousek chce národ z ničeho nic přesvědčit o své duševní a morální čistotě svědomitého správce našich daní.

Doporučení

Auta Eastwander

 

Všichni máme v živé paměti Kalouskovu emocionální a arogantní obhajobu obviněné Parkanové, aby, stůj co stůj, odvrátil její vydání poslaneckou sněmovnou k vyšetřování v kauze nákupu předražených letadel CASA. „Styďte se!“, hřímal tehdy Kalousek na poslance a dodal: „To si říkáte právní stát? “

Dnes Kalousek v roli morálního spasitele národa přichází s návrhem zrušit zákonodárcům imunitu úplně? Neuvěřitelné.
A tak se tedy ulhaného pana velkoministra a specialisty na 100 miliardový schodkový státní rozpočet ptám: Vážený pane Kalousku, kolikrát se v parlamentu a v senátu hlasovalo o zrušení imunity a kolikrát jste zvedl ruku pro její zrušení? O omezení imunity se hlasovalo již třicetkrát. Troufnu si tipnout, že vy jste pro zrušení imunity nehlasoval ani jednou.

A tak, z pohledu občana hodnotícího vaše prázdné, sebe sama zachraňující gesto, mohu ohodnotit asi takto: Je to kejhání potrefené husy, která tuší, že posvícenské hody, které jsou za dveřmi, zřejmě nepřežije.

Sebezáchovný instinkt má Kalousek vyvinutý nadmíru dobře, neboť v rámci prezidentské volební kampaně, kdy se rýsoval předpoklad, že by se kníže mohl stát prezidentem, nabízel v předstihu funkci předsedy TOP09 Petru Gazdíkovi, který je ale předsedou Starostů a nezávislých. Další nebetyčná absurdita. Prostě jen hledal dalšího nastrčeného panáka, za kterého by se rád schoval, tak, jak to udělal se senilním knížetem, aby mohl v klidu nerušeně tahat za špagát, neboť kdyby se on sám postavil do čela strany, je po ní veta.

To, co je v tuto chvíli obrovským Kalouskovým strašákem, jsou blížící se volby, a tak se dá očekávat, že vynaloží obrovské úsilí na vytvoření obrazu své nekonečné dobroty a image zaručeného ekonomického všeználka se svatozáří nad hlavou, který se ale nezastaví před jakoukoli vychytralou lží, jen aby o své hluboké koryto ve státní správě, z něhož už dvaadvacet let chlemtá plnými doušky, nepřišel.

Doporučení

Auta Eastwander

 

Já jen pevně doufám, že nastupující růst nezaměstnanosti, který již dosáhl svého dosavadního nejvyššího maxima (atakuje hranici 600 tisíc nezaměstnaných) spolu s nezadržitelným růstem výše dluhu, který se mimochodem stal jeho hlavním předvolebním bojovým triumfem v podobě složenek a v současnosti dosáhl hranice 167 tisíc na občana, mu v následujících volbách, které jsou skoro za dveřmi, zlomí vaz.

Petr Havlíček

Líbí se vám tento článek? Oceňte jej finančně.

—————

Zpět


Diskusní téma: Tak tohle Kalouskovi snad neuvěří nikdo…

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.