iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Trendy: Česká internetová reklama

22.04.2014 00:18

Líbí se vám náš projekt? Podpořte jej finančně.

Bez dobré reklamy je úspěch v byznysu téměř vyloučen. Investují se do ní velké peníze. Kam nyní směřují peníze podnikatelů a jaké jsou aktuální trendy?   

Jsme internetové medium a tak nás zajímá zejména investice do internetové reklamy. V loňském roce šlo do české internetové reklamy 17% ze všech finančních prostředků určených na reklamu! Není překvapením, že výdaje za internetovou reklamu v ČR v roce 2013 vzrostly o pětinu. Je to silný trend mnoha posledních let. Dalo by se říci, že tento trend koreluje s růstem společnosti Seznam.cz během poslední dekády. 

Internetová reklama představovala vloni 13,3 miliardy korun. Z toho 4,6 miliardy šlo do reklamních sítí SeznamuGoogle a Facebooku. A tento podíl se bude jistě zvyšovat i v blízké budoucnosti.   

Které části internetové reklamy jdou dále nahoru? Jsou to například investice do PR článků. Či reklama ve videu, na kterou má již políčeno Seznam.cz.

Dlouhodobé trendy? Nejvíce globálně, tedy ve světě, trpí inzerce v klasických tištěných mediích. Internet již mnoho let naopak stahuje velké peníze z firemních reklamních budgetů. Ten trend bude, dovoluji si tvrdit, trvat i řadu příštích let.

Investportal

Líbí se vám náš projekt? Podpořte jej finančně.

—————

Zpět


Diskusní téma: Trendy: Česká internetová reklama

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.