iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Virtuální realita a brýle bez kterých nelze

04.08.2012 00:58

 

Pojem virtuální realita je znám již desítky let. Pamatuji se na sci-fi film Trávníkář, který mne nadchnul již někdy počátkem devadesátých let. Tak nějak jsem si virtuální realitu představoval a ta představa se od té doby mnoho neliší. 

Možnosti využití virtuální reality jsou neomezené. Stačí když si představím její využití v medicíně, například při studiu mediků či při studiu či tréninku již hotových chirurgů.

Zatím se však s využitím VR v běžném životě člověk mnoho nesetkává. Zatím myšlenky poněkud předbíhají realizaci. Jak jsi lze snadno představit, podmínku číslo jedna představují výkonné a přesvědčivé "brýle". Zrak je stále pro člověka nejdůležitější ze smyslů a jistě to tak ještě dlouho zůstane.

Skupina nadšenců si nyní dala za cíl vyvinout ty správné brýle a "udělat z nich realitu". Projekt vyžaduje nemalé investice a tak se tvůrci pokusili získat prostředky s využitím crowd-fundingu. A byli úspěšní již první den. Chtěli získat 250 000 dolarů, což jim bylo přislíbeno během jednoho dne a aktuálně se částka blíží k jednomu milionu dolarů.  Podrobnosti o těchto brýlích pro virtuální realitu včetně názorného videa najdete zde. Doufám, že budou úspěšní a posunou nás všechny blíže k tomu, o čem byla relativně jasná představa již před desítkami let.

Jan Hýsek

—————

Zpět


Zlevněné produkty v sekci Mobilní telefony

Diskusní téma: Virtuální realita a brýle bez kterých nelze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.