iHub je internetový magazín pro nezávislé autory a širokou veřejnost


Film Rivalové to je legendární duel Niki Lauda a James Hunt

06.10.2013 22:28

Líbí se vám náš projekt? Podpořte jej finančně

Lauda a Hunt

 

Film Rivalové právě běží v kinech. Je natočen podle skutečných událostí a popisuje souboj dvou slavných pilotů Formule 1 v zejména sedmdesátých letech. Popisuje i známou nehodu při závodě v Německu, při které Niki Lauda málem uhořel a jejíž následky jsou na jeho tváři i dnes vidět. 

Musím říci, že je to velmi dobrý film. Ten film je také výjimečně vysoko hodnocen diváky a právě nyní má na CSFD 93%. Což je až podezřele hodně a znamená to, že se divákům líbil a musel se líbit i ženám, třebaže prostředí automobilových závodů nepovažuji za pro ženy jako extra přitažlivé. Možná je to tím, že ten příběh je ve skutečnosti především o souboji dvou mužů. Ti dva jsou navíc rozdílní jako den a noc. 

Pokud bych měl film zhodnotit za sebe, tak musím uznat, že působí tak, že vše plyne zcela přirozeně. Nejsou tam žádné zbytečnosti. Nic, co by rušilo. Nic podle klasické hollywoodské šablony. Žádné přehnaně romantické a patetické scény. Prostě ten film šlape a působí hodně realisticky a ze života. A v tom to asi je, proč se to lidem tak moc líbilo.

Osobně jsem přesvědčen, a nejsem sám, že nejlepší film z historie automobilových závodů byl natočen již v roce 1971 a jmenuje se Le Mans a pamatuji si, jak jsem z něho byl unešen už jako asi desetiletý kluk. 

Více o filmu Rivalové se dočtete zde. Mohu vám ho doporučit a to dokonce i v případě, že jste žena. 

Moje hodnocení: 10/10 (na tom filmu lze těžko nějakou chybu najít)

Jan Hýsek

Líbí se vám náš projekt? Podpořte jej finančně.

—————

Zpět


Diskusní téma: Film Rivalové to je legendární duel Niki Lauda a James Hunt

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.